Bent u geïnteresseerd in geschiedenis? Stijlvolle portretten in de sfeer van de oude meesters als kunstwerk aan de muur!? De kleding, de accessoires uit die tijd? Dan is een fine-art foto iets voor u.

Wat is Fine Art ?

Fine Art is het creëren van een schilderij of kunstwerk. Hierbij wordt vooral gelet op kleding en manier van nabewerking. Het portret krijgt dan een tijdloze touch. Er wordt tevens gebruik gemaakt van props.

Er wordt gewerkt met eenvoudige, neutrale kleding, zacht licht en wordt de foto schilderachtig afgewerkt. Op dit soort foto's is vooral de blik van de geportretteerde erg belangrijk. Een dromerige uitstraling of juist nieuwsgierige blik. Fine art foto's stralen een soort onschuld uit.

Hoe gaat het in zijn werk?

Van te voren bespreken we hoe de shoot eruit moet gaan zien, krijg je tips mee voor het uiterlijk (make-up, haar, kleding) etc. Ook kan je aangeven kleding van mij te willen lenen (afhankelijk van de maat ). Make-up & haar is iets wat u zelf moet regelen of ik regel een visagiste met wie ik samenwerk. De kosten van de visagiste is niet inbegrepen en zijn voor u.

Dan is het tijd om de shoot te doen. De shoot vindt plaats in mijn 'studio'. Het kan zijn dat er geimproviseerd wordt. Daarom nemen we ook alle tijd en kijken we niet op de klok.

Aangezien niet alle foto's geschikt zijn voor fine-art, kies ik zelf de geschiktste foto uit en bewerk deze tot een fine-art foto. Daarnaast krijgt u nog 'gewone' foto's. Alle foto's worden via lightroom en photoshop bewerkt en verzonden via WeTransfer.

FINE-ART IS GESCHIKT VANAF 6 JAAR, WAARBIJ HET KIND STIL MOET KUNNEN BLIJVEN ZITTEN EN KUNNEN LUISTEREN NAAR AANWIJZINGEN.

oude meesters schilderij jurk en molensteenkraag oude boeken terug in de tijd fotograaf almere buiten

 

Fantasy shoot

Bij een fantasy shoot maken we gebruik van historische kleding en props. Deze shoot kan plaatsvinden in de studio Ook hier spreken we vooraf wat we willen gaan doen, welke kleding hierbij past etc.

fineart meisje blauwe ogen krullen lang haar jurk kant

Portret shoot

Een portret is bijvoorbeeld geschikt voor modellen die hun portfolio willen uitbreiden, voor iemand die een mooie profielfoto nodig heeft, of als je op zoek bent naar foto’s als verrassing voor je familie of partner.

Ook terug in de tijd? Boek nu online.